Učenici

Okvirni vremenik pisanih provjera u drugom polugodištu

E-mail Ispis PDF

Poštovani učenici,

na poveznici možete preuzeti okvirne vremenike pisanih provjera po mjesecima u drugom polugodištu školske godine 2013./2014.

Ažurirano: Petak, 31 Siječanj 2014 21:47

Školsko natjecanje iz informatike - rezultati

E-mail Ispis PDF

Poštovane učenice i učenici, rezultate školskog natjecanja iz Informatike možete pogledati ovdje.
Svima vam čestitamo na uspjehu i pokazanom znanju.
Učenici koji dodatnu nastavu pohađaju kod profesora Vidića sutra (22. siječnja) nemaju nastavu jer je ista odrađena u ponedjeljak te je sljedeći susret 29. siječnja u 19 sati.

Ažurirano: Utorak, 21 Siječanj 2014 23:02

Istraživanje s maturantima vezano za državnu maturu

E-mail Ispis PDF

Učilište Algebra u suradnji s Društvom za psihološku pomoć (Centrom za djecu, mlade i obitelj „Modus“) i Portalom mojamatura.net provodi on-line istraživanje s maturantima o psihološkim aspektima polaganja državne mature i upisa na fakultete.

Istraživanje je osmišljeno u dvije etape.

Prva etapa provodi se u sada (period u kojem je aktualan proces donošenja odluka). U toj se etapi ispituje nekoliko područja: informiranost maturanata, izvori informacija, način donošenja odluka i motivacijski faktori, procjena vlastitih kapaciteta i izvora stresa, kao i načini pripremanja za polaganje ispita državne mature.

Druga etapa provest će se u vrijeme samih ispita (svibanj/lipanj) te će se tada pomoću skala procjene ispitivati razina i znakovi stresa (kognitivni, emocionalni, fiziološki i ponašajni).

Ukoliko želite sudjelovati u istraživanju  možete popuniti upitnik koji  je dostupan na linku http://drzavnamatura.hr/matura-stres/.

Organizatori istraživanja unaprijed zahvaljuju za vaš trud. Za sretne ispitanike pripremili su i vrijedne nagrade: Microsoft XBOX, 360Samsung  GALAXY Tab 3 i Pripreme za državnu maturu.

Rezultati istraživanja koristit će se za informiranje sadašnjih i budućih maturanata i zainteresirane stručne javnosti, a među kolegama iz Društva za psihološku pomoć postoji i inicijativa za osmišljavanje psihosocijalnog programa osnaživanja i edukacije o strategijama suočavanja sa stresom.

Ažurirano: Ponedjeljak, 20 Siječanj 2014 12:57

Foto dani mladih 2014.

E-mail Ispis PDF

Prijave za Foto dane mladih 2014., koji će se održati od 1. do 4. svibnja u Puli su otvorene!

Ove je godine organizirano četverodnevno natjecanje mladih fotografa, fotografkinja i modela u Puli. Cilj je poticati stvaralaštvo mladih, upoznati mlade s kulturnom i prirodnom baštinom Hrvatske te promovirati iste lokalitete, ali i poticati interakciju mladih, omogućiti im da kvalitetno provedu svoje slobodno vrijeme, da uče nove stvari na neformalan način te da aktivno sudjeluju u radu zajednice.

Na internetskoj stranici www.fotodanimladih.com.hr upoznajte Foto dane mladih te saznajte nešto više o projektu koji će i ove godine okupiti do 50 talentiranih fotografa, fotografkinja i modela. Na Facebook stranici www.facebook.com/fotodanimladih kliknite „sviđa mi se“ i „podijelite“ naš projekt sa svojim prijateljima. Ako Vas zanima što smo naučili i kako smo se do sada proveli pogledajte krataki film o projektu iz Velog Lošinja na http://youtu.be/XWG8Rf9Pa0A


Rok za prijavu je 1. travnja ili do popunjavanja kapaciteta.

Ažurirano: Srijeda, 15 Siječanj 2014 12:39

Pretplatne karte u HŽ-u

E-mail Ispis PDF

Temeljem Odluke Vlade RH, donesene 18. prosinca 2014. godine, o sufinanciranju međumjesnoga javnog prijevoza za redovite učenike srednjih škola u razdoblju siječanj – lipanj 2014., HŽ Putnički prijevoz obavljat će prijevoz učenika u skladu s Uputom koju je izradilo MZOS.

Prema Odluci Vlade RH kada se nastava održava dio mjeseca (sukladno o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2013./2014., koju je donio ministar znanosti, obrazovanja i sporta aktom, klase:602-03/13-06/00048. urbroja: 533-21-13-0001, od 12. ožujka 2013. godine) sufinancirat će se mjesečna odnosno polumjesečna pretplatna karta.

Sve pretplatne karte ispostavljat će se uz Iskaznice K-18 za školsku godinu 2013/2014. obavezno kao mjesečne za svaki mjesec od 01. do 05. u mjesecu.

Isključivo u mjesecu siječnju i lipnju 2014. pretplatne karte ispostavljat će se kao polumjesečne i to:

- u mjesecu siječnju od 16. do 31. siječnja 2014. ( od 13. do 15. siječnja 2014. vrijedit će karte iz mjeseca prosinca 2013. ili Iskaznica

K-18 za školsku godinu 2013./2014.)

- u mjesecu lipnju od 01. do 15. lipnja 2014.

Stranica 15 od 16

Izvannastavne aktivnosti