Učenici

LiDraNo 2014.

E-mail Ispis PDF

Dvije učenice Gimnazije Bjelovar sudjelovale su na ''Hrvatskoj smotri LiDraNo 2014.'' u Primoštenu od 25. do 27. ožujka 2014. Učenica 3.d razreda, Sara Zadro svojim je literarnim radom, „Šest nogu, dvije ruke i jedna klupa“ osvojila srca prosudbenog povjerenstva pišući o klupi u parku koja već godinama ugošćuje istog čovjeka, a on se je poistovjetio i „zahrđao“ s njom. Sarina mentorica je profesorica Marina Šramek.
Učenica 4.e razreda, Ines Topalović, pod mentorstvom profesorice Ivane Črnelč, pjesmom Ivane Simić Bodrožić naslova „Nikada nećete saznati koliko vas volim“ probudila je emocije publike i izmamila suze na oči govoreći o majčinskoj ljubavi i smrti koja je sve bliže.
Djevojkama čestitamo na uspjehu i nadamo se da će se iduće godine više naših učenika odlučiti za sudjelovanje na ovoj smotri koja povezuje literaturu, dramu (glumu) i novinarstvo u jedno i tako stvara buduće pisce, novinare i glumce.

Ažurirano: Srijeda, 02 Travanj 2014 23:37

Ljetna škola znanosti 2014.

E-mail Ispis PDF

Otvorene prijave za Ljetnu školu znanosti 2014.

Dragi učenici,
Društvo za edukaciju van okvira poziva Vas da se uključite u rad Ljetne škole znanosti 2014. pa prenosimo poziv u cijelosti.

Zadovoljstvo mi je obavijestiti Vas da su prijave za Ljetnu školu znanosti 2014. otvorene za sve zainteresirane učenike srednjih škola.
Učenici se mogu prijaviti do 1. svibnja 2014.
Riječ je o međunarodnom znanstveno-istraživačkom programu za učenike srednjih škola koji već 13. godinu za redom okuplja najmotiviranije srednjoškolce iz cijelog svijeta, pružajući im jedinstvenu priliku da pod vodstvom mladih znanstvenika s vodećih svjetskih institucija razvijaju i dijele svoj entuzijazam prema znanju i otkrićima. Višegodišnju kvalitetu programa prepoznao je i Google te je 2012. godine školi dodijelio prestižnu međunarodnu nagradu Google RISE (Roots of Science) u vrijednosti od 15 000 dolara, uz to Škola je podržana i od europskog FP7 projekta i Open Society fondacije.
Ljetna škola znanosti održava se od 2001. u Višnjanu, a ove godine će se po drugi puta održati u Požegi , te se sastoji od dva kampa:
• kamp S3++ (12.07.-22.07.) - učenici 3. i 4. razreda
• kamp S3 (24.07.-01.08.) - učenici 1. i 2. razreda
Organizirana od strane neprofitne organizacije Društvo za edukaciju van okvira (http://www.drustvo-evo.hr/), Škola pruža učenicima srednjih škola širok raspon znanstvenih projekata u području znanosti i tehnologije. Ove godine, okupili smo međunarodni tim mladih znanstvenika s vrhunskih europskih znanstvenih institucija - Sveučilišta u Cambridgeu, Sveučilišta u Zürichu, EMBL-a u Heidelbergu, ETH-a u Zürichu i EPFL-a u Lausanni. Rad na projektima popraćen je večernjim predavanjima renomiranih znanstvenika iz čitavog svijeta. Među potvrđenim predavačima se nalaze se:
prof. dr. sc. Ivan Đikić (Goethe Sveučilište, Frankfurt, Njemačka) dr.sc. Bojan Žagrović (Max. F. Perutz Laboratoriji, Beč, Austrija) dr.sc. Vernesa Smolčić (Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska) dr.sc. Ivan Halasz (Institut Ruđer Bošković, Hrvatska)
Više informacija o ovogodišnjem programu te kako se prijaviti možete pronaći na web stranici: http://drustvo-evo.hr/s3
Sve informacije i obrasce za prijavu možete naći na: http://drustvo-evo.hr/s3/proces.html
Učenici naše škole Mislav Unger, Jerko Meštrović i Monika Majstorović su prošle godine sudjelovali u radu Ljetne škole znanosti te su podijelili s nama svoje dojmove koje možete pogledati ovdje.

Ažurirano: Srijeda, 02 Travanj 2014 12:00

Izložba multimedijskih radova : ucitelji.hr

E-mail Ispis PDF

bolji netPozivamo sve učenike osnovnih i srednjih škola te predškolskih ustanova Republike Hrvatske da se sudjelovanjem u izložbi multimedijskih učeničkih radova aktivno uključe u nacionalnu kampanju Sigurniji internet za djecu i mlade kako bi svoje vršnjake upozorili na moguće opasnosti na internetu i dali im savjete kako ih izbjeći.
Tema rada Ovogodišnja tema je "Stvorimo bolji internet zajedno".
Sadržajem rada učenici vršnjake trebaju obrazovati i savjetovati kako se primjereno, odgovorno i sigurno ponašati na internetu. Rok za predaju radova je 10. ožujak 2014.


Oblik rada

• Videoisječak ili animacija u trajanju najviše 3 minute; fotografija, crtež ili poster (slikovni JPG format); ostali digitalni i interaktivni oblici (igre, aplikacije, animacije, prezentacije, crteži, stripovi,....)

• Radovi trebaju biti objavljeni na nekom od servisa za dijeljenje sadržaja (YouTube, SlideShare, školski web i slično)

Sadržaj rada
• Mora biti gramatički i pravopisno korektan.
• Ne smije sadržavati direktno kopirane dijelove tuđih radova, osim u slučaju citata.
• Ne smije sadržavati uvredljive dijelove ni poruke mržnje.
• Mora sadržavati popis korištene literature s referencama


Autorska prava
• Autori rada u potpunosti odgovaraju za sadržaje koje su koristili u svom radu (glazba, fotografije, tekstovi i slično) te možebitno kršenje tuđih autorskih prava.
• Radovi se predaju uz Creative Commons dozvolu Imenovanje – Bez prerada http://creativecommons.org/licenses/by-nd/3.0/deed.hr
• Autori radova dozvoljavaju uredništvu objavljivanje radova na portalu ucitelji.hr, u digitalnom časopisu Pogled kroz prozor te na pripadajućim YouTube i SlideShare kanalima za videozapise i prezentacije.
• Sva prava zadržavaju autori rada. Uredništvo portala ucitelji.hr ne traži isključiva prava za objavljivanje radova.

Predaja radova
• Korištenjem galerije na ucitelji.hr (bit će dostupna od 20. veljače)
• Radovi prije predaje trebaju biti objavljeni na nekom od servisa za dijeljenje sadržaja (YouTube, SlideShare i slično) ili na školskim mrežnim stranicama.

  • Samo se slikovne JPG datoteke i videozapisi s YouTubea mogu predati direktno u galeriju
  • Svi ostali oblici radova će se predavati pomoću poveznica na mjesto gdje su objavljeni
  • Prilikom predaje rada treba navesti njegov naslov i tekstualni opis

Detaljnije informacije možete pročitati na stranicama nacionalne kampanje „Sigurniji internet za djecu i mlade“ ucitelji.hr

Ažurirano: Ponedjeljak, 03 Veljača 2014 20:19

Okvirni vremenik pisanih provjera u drugom polugodištu

E-mail Ispis PDF

Poštovani učenici,

na poveznici možete preuzeti okvirne vremenike pisanih provjera po mjesecima u drugom polugodištu školske godine 2013./2014.

Ažurirano: Petak, 31 Siječanj 2014 21:47

Školsko natjecanje iz informatike - rezultati

E-mail Ispis PDF

Poštovane učenice i učenici, rezultate školskog natjecanja iz Informatike možete pogledati ovdje.
Svima vam čestitamo na uspjehu i pokazanom znanju.
Učenici koji dodatnu nastavu pohađaju kod profesora Vidića sutra (22. siječnja) nemaju nastavu jer je ista odrađena u ponedjeljak te je sljedeći susret 29. siječnja u 19 sati.

Ažurirano: Utorak, 21 Siječanj 2014 23:02

Stranica 14 od 16

Izvannastavne aktivnosti