Učenici

Ljetna škola znanosti 2014.

E-mail Ispis PDF

Otvorene prijave za Ljetnu školu znanosti 2014.

Dragi učenici,
Društvo za edukaciju van okvira poziva Vas da se uključite u rad Ljetne škole znanosti 2014. pa prenosimo poziv u cijelosti.

Zadovoljstvo mi je obavijestiti Vas da su prijave za Ljetnu školu znanosti 2014. otvorene za sve zainteresirane učenike srednjih škola.
Učenici se mogu prijaviti do 1. svibnja 2014.
Riječ je o međunarodnom znanstveno-istraživačkom programu za učenike srednjih škola koji već 13. godinu za redom okuplja najmotiviranije srednjoškolce iz cijelog svijeta, pružajući im jedinstvenu priliku da pod vodstvom mladih znanstvenika s vodećih svjetskih institucija razvijaju i dijele svoj entuzijazam prema znanju i otkrićima. Višegodišnju kvalitetu programa prepoznao je i Google te je 2012. godine školi dodijelio prestižnu međunarodnu nagradu Google RISE (Roots of Science) u vrijednosti od 15 000 dolara, uz to Škola je podržana i od europskog FP7 projekta i Open Society fondacije.
Ljetna škola znanosti održava se od 2001. u Višnjanu, a ove godine će se po drugi puta održati u Požegi , te se sastoji od dva kampa:
• kamp S3++ (12.07.-22.07.) - učenici 3. i 4. razreda
• kamp S3 (24.07.-01.08.) - učenici 1. i 2. razreda
Organizirana od strane neprofitne organizacije Društvo za edukaciju van okvira (http://www.drustvo-evo.hr/), Škola pruža učenicima srednjih škola širok raspon znanstvenih projekata u području znanosti i tehnologije. Ove godine, okupili smo međunarodni tim mladih znanstvenika s vrhunskih europskih znanstvenih institucija - Sveučilišta u Cambridgeu, Sveučilišta u Zürichu, EMBL-a u Heidelbergu, ETH-a u Zürichu i EPFL-a u Lausanni. Rad na projektima popraćen je večernjim predavanjima renomiranih znanstvenika iz čitavog svijeta. Među potvrđenim predavačima se nalaze se:
prof. dr. sc. Ivan Đikić (Goethe Sveučilište, Frankfurt, Njemačka) dr.sc. Bojan Žagrović (Max. F. Perutz Laboratoriji, Beč, Austrija) dr.sc. Vernesa Smolčić (Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska) dr.sc. Ivan Halasz (Institut Ruđer Bošković, Hrvatska)
Više informacija o ovogodišnjem programu te kako se prijaviti možete pronaći na web stranici: http://drustvo-evo.hr/s3
Sve informacije i obrasce za prijavu možete naći na: http://drustvo-evo.hr/s3/proces.html
Učenici naše škole Mislav Unger, Jerko Meštrović i Monika Majstorović su prošle godine sudjelovali u radu Ljetne škole znanosti te su podijelili s nama svoje dojmove koje možete pogledati ovdje.

Ažurirano: Srijeda, 02 Travanj 2014 12:00

Izložba multimedijskih radova : ucitelji.hr

E-mail Ispis PDF

bolji netPozivamo sve učenike osnovnih i srednjih škola te predškolskih ustanova Republike Hrvatske da se sudjelovanjem u izložbi multimedijskih učeničkih radova aktivno uključe u nacionalnu kampanju Sigurniji internet za djecu i mlade kako bi svoje vršnjake upozorili na moguće opasnosti na internetu i dali im savjete kako ih izbjeći.
Tema rada Ovogodišnja tema je "Stvorimo bolji internet zajedno".
Sadržajem rada učenici vršnjake trebaju obrazovati i savjetovati kako se primjereno, odgovorno i sigurno ponašati na internetu. Rok za predaju radova je 10. ožujak 2014.


Oblik rada

• Videoisječak ili animacija u trajanju najviše 3 minute; fotografija, crtež ili poster (slikovni JPG format); ostali digitalni i interaktivni oblici (igre, aplikacije, animacije, prezentacije, crteži, stripovi,....)

• Radovi trebaju biti objavljeni na nekom od servisa za dijeljenje sadržaja (YouTube, SlideShare, školski web i slično)

Sadržaj rada
• Mora biti gramatički i pravopisno korektan.
• Ne smije sadržavati direktno kopirane dijelove tuđih radova, osim u slučaju citata.
• Ne smije sadržavati uvredljive dijelove ni poruke mržnje.
• Mora sadržavati popis korištene literature s referencama


Autorska prava
• Autori rada u potpunosti odgovaraju za sadržaje koje su koristili u svom radu (glazba, fotografije, tekstovi i slično) te možebitno kršenje tuđih autorskih prava.
• Radovi se predaju uz Creative Commons dozvolu Imenovanje – Bez prerada http://creativecommons.org/licenses/by-nd/3.0/deed.hr
• Autori radova dozvoljavaju uredništvu objavljivanje radova na portalu ucitelji.hr, u digitalnom časopisu Pogled kroz prozor te na pripadajućim YouTube i SlideShare kanalima za videozapise i prezentacije.
• Sva prava zadržavaju autori rada. Uredništvo portala ucitelji.hr ne traži isključiva prava za objavljivanje radova.

Predaja radova
• Korištenjem galerije na ucitelji.hr (bit će dostupna od 20. veljače)
• Radovi prije predaje trebaju biti objavljeni na nekom od servisa za dijeljenje sadržaja (YouTube, SlideShare i slično) ili na školskim mrežnim stranicama.

  • Samo se slikovne JPG datoteke i videozapisi s YouTubea mogu predati direktno u galeriju
  • Svi ostali oblici radova će se predavati pomoću poveznica na mjesto gdje su objavljeni
  • Prilikom predaje rada treba navesti njegov naslov i tekstualni opis

Detaljnije informacije možete pročitati na stranicama nacionalne kampanje „Sigurniji internet za djecu i mlade“ ucitelji.hr

Ažurirano: Ponedjeljak, 03 Veljača 2014 20:19

Okvirni vremenik pisanih provjera u drugom polugodištu

E-mail Ispis PDF

Poštovani učenici,

na poveznici možete preuzeti okvirne vremenike pisanih provjera po mjesecima u drugom polugodištu školske godine 2013./2014.

Ažurirano: Petak, 31 Siječanj 2014 21:47

Školsko natjecanje iz informatike - rezultati

E-mail Ispis PDF

Poštovane učenice i učenici, rezultate školskog natjecanja iz Informatike možete pogledati ovdje.
Svima vam čestitamo na uspjehu i pokazanom znanju.
Učenici koji dodatnu nastavu pohađaju kod profesora Vidića sutra (22. siječnja) nemaju nastavu jer je ista odrađena u ponedjeljak te je sljedeći susret 29. siječnja u 19 sati.

Ažurirano: Utorak, 21 Siječanj 2014 23:02

Istraživanje s maturantima vezano za državnu maturu

E-mail Ispis PDF

Učilište Algebra u suradnji s Društvom za psihološku pomoć (Centrom za djecu, mlade i obitelj „Modus“) i Portalom mojamatura.net provodi on-line istraživanje s maturantima o psihološkim aspektima polaganja državne mature i upisa na fakultete.

Istraživanje je osmišljeno u dvije etape.

Prva etapa provodi se u sada (period u kojem je aktualan proces donošenja odluka). U toj se etapi ispituje nekoliko područja: informiranost maturanata, izvori informacija, način donošenja odluka i motivacijski faktori, procjena vlastitih kapaciteta i izvora stresa, kao i načini pripremanja za polaganje ispita državne mature.

Druga etapa provest će se u vrijeme samih ispita (svibanj/lipanj) te će se tada pomoću skala procjene ispitivati razina i znakovi stresa (kognitivni, emocionalni, fiziološki i ponašajni).

Ukoliko želite sudjelovati u istraživanju  možete popuniti upitnik koji  je dostupan na linku http://drzavnamatura.hr/matura-stres/.

Organizatori istraživanja unaprijed zahvaljuju za vaš trud. Za sretne ispitanike pripremili su i vrijedne nagrade: Microsoft XBOX, 360Samsung  GALAXY Tab 3 i Pripreme za državnu maturu.

Rezultati istraživanja koristit će se za informiranje sadašnjih i budućih maturanata i zainteresirane stručne javnosti, a među kolegama iz Društva za psihološku pomoć postoji i inicijativa za osmišljavanje psihosocijalnog programa osnaživanja i edukacije o strategijama suočavanja sa stresom.

Ažurirano: Ponedjeljak, 20 Siječanj 2014 12:57

Stranica 14 od 15

Izvannastavne aktivnosti