Učenici

Prikupljanje pomoći za nastradale u poplavama.

E-mail Ispis PDF

Par7883595 665705S0Drage učenice i učenici,
Gledajući situaciju u našoj zemlji i susjednim zemljama koja nas je sve zadesila, mislim da je jasno da je ovo prilika za  shvaćanje važnosti suradnje, tolerancije i solidarnosti.
Molim vas, uključimo se svi u prikupljanje pomoći za nastradale u poplavama.
Sve što mislite da će im trebati (voda, odjeća, gotova hrana i namirnice koje nisu  pokvarljive, higijenske potrepštine) donesite u školu u ured pedagoginje i psihologinje do petka 23. svibnja.
Prikupljene donacije proslijedit ćemo Crvenom križu.


Vaš ravnatelj
Želimir Vujić, dipl.ing.

Forum struke 2014.

E-mail Ispis PDF

6648-fsOve godine ponovno se održava Forum struke, u organizaciji Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske, pod pokroviteljstvompredsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Agencije za znanost i visoko obrazovanje, Agencije za mobilnost i programe EU, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca, Instituta za razvoj obrazovanja te Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja.

Kao jedan od glavnih pokrovitelja, MZOS snažno podržava projekt kojem su glavni ciljevi povezivanje obrazovanja s tržištem rada te aktivno rješavanje rastućeg problema nezaposlenosti kod mladih. Na ovogodišnjem Forumu struke osim veleučilišta i visokih škola, sudjelovat će poduzeća i institucije iz Hrvatske i inozemstva, stoga Forum ove godine poprima i međunarodni karakter.

Ono što MZOS snažno preporučuje srednjim škola i učenicima jest dolazak na Forum struke, u svrhu upoznavanja učenika sa stručnim obrazovanjem, koje je jedan od stupova visokoškolskog obrazovanja te je sve relevantnije u kontekstu daljnjeg razvoja gospodarstva.

Ovogodišnji Forum struke održava se u periodu 11.-13.04. u Zagrebu u Košarkaškom centru Dražen Petrović – CIBONA.

Za učenike srednjih škola koji dolaze na Forum struke, a izvan Zagreba su, osmišljen je program jednodnevne terenske nastave, koja osim posjeta Forumu struke, uključuje i vođeni posjet Tehničkom muzeju te razgled Grada Zagreba. Za sve detalje možete se obratiti organizatorima na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

LiDraNo 2014.

E-mail Ispis PDF

Dvije učenice Gimnazije Bjelovar sudjelovale su na ''Hrvatskoj smotri LiDraNo 2014.'' u Primoštenu od 25. do 27. ožujka 2014. Učenica 3.d razreda, Sara Zadro svojim je literarnim radom, „Šest nogu, dvije ruke i jedna klupa“ osvojila srca prosudbenog povjerenstva pišući o klupi u parku koja već godinama ugošćuje istog čovjeka, a on se je poistovjetio i „zahrđao“ s njom. Sarina mentorica je profesorica Marina Šramek.
Učenica 4.e razreda, Ines Topalović, pod mentorstvom profesorice Ivane Črnelč, pjesmom Ivane Simić Bodrožić naslova „Nikada nećete saznati koliko vas volim“ probudila je emocije publike i izmamila suze na oči govoreći o majčinskoj ljubavi i smrti koja je sve bliže.
Djevojkama čestitamo na uspjehu i nadamo se da će se iduće godine više naših učenika odlučiti za sudjelovanje na ovoj smotri koja povezuje literaturu, dramu (glumu) i novinarstvo u jedno i tako stvara buduće pisce, novinare i glumce.

Ažurirano: Srijeda, 02 Travanj 2014 23:37

Ljetna škola znanosti 2014.

E-mail Ispis PDF

Otvorene prijave za Ljetnu školu znanosti 2014.

Dragi učenici,
Društvo za edukaciju van okvira poziva Vas da se uključite u rad Ljetne škole znanosti 2014. pa prenosimo poziv u cijelosti.

Zadovoljstvo mi je obavijestiti Vas da su prijave za Ljetnu školu znanosti 2014. otvorene za sve zainteresirane učenike srednjih škola.
Učenici se mogu prijaviti do 1. svibnja 2014.
Riječ je o međunarodnom znanstveno-istraživačkom programu za učenike srednjih škola koji već 13. godinu za redom okuplja najmotiviranije srednjoškolce iz cijelog svijeta, pružajući im jedinstvenu priliku da pod vodstvom mladih znanstvenika s vodećih svjetskih institucija razvijaju i dijele svoj entuzijazam prema znanju i otkrićima. Višegodišnju kvalitetu programa prepoznao je i Google te je 2012. godine školi dodijelio prestižnu međunarodnu nagradu Google RISE (Roots of Science) u vrijednosti od 15 000 dolara, uz to Škola je podržana i od europskog FP7 projekta i Open Society fondacije.
Ljetna škola znanosti održava se od 2001. u Višnjanu, a ove godine će se po drugi puta održati u Požegi , te se sastoji od dva kampa:
• kamp S3++ (12.07.-22.07.) - učenici 3. i 4. razreda
• kamp S3 (24.07.-01.08.) - učenici 1. i 2. razreda
Organizirana od strane neprofitne organizacije Društvo za edukaciju van okvira (http://www.drustvo-evo.hr/), Škola pruža učenicima srednjih škola širok raspon znanstvenih projekata u području znanosti i tehnologije. Ove godine, okupili smo međunarodni tim mladih znanstvenika s vrhunskih europskih znanstvenih institucija - Sveučilišta u Cambridgeu, Sveučilišta u Zürichu, EMBL-a u Heidelbergu, ETH-a u Zürichu i EPFL-a u Lausanni. Rad na projektima popraćen je večernjim predavanjima renomiranih znanstvenika iz čitavog svijeta. Među potvrđenim predavačima se nalaze se:
prof. dr. sc. Ivan Đikić (Goethe Sveučilište, Frankfurt, Njemačka) dr.sc. Bojan Žagrović (Max. F. Perutz Laboratoriji, Beč, Austrija) dr.sc. Vernesa Smolčić (Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska) dr.sc. Ivan Halasz (Institut Ruđer Bošković, Hrvatska)
Više informacija o ovogodišnjem programu te kako se prijaviti možete pronaći na web stranici: http://drustvo-evo.hr/s3
Sve informacije i obrasce za prijavu možete naći na: http://drustvo-evo.hr/s3/proces.html
Učenici naše škole Mislav Unger, Jerko Meštrović i Monika Majstorović su prošle godine sudjelovali u radu Ljetne škole znanosti te su podijelili s nama svoje dojmove koje možete pogledati ovdje.

Ažurirano: Srijeda, 02 Travanj 2014 12:00

Izložba multimedijskih radova : ucitelji.hr

E-mail Ispis PDF

bolji netPozivamo sve učenike osnovnih i srednjih škola te predškolskih ustanova Republike Hrvatske da se sudjelovanjem u izložbi multimedijskih učeničkih radova aktivno uključe u nacionalnu kampanju Sigurniji internet za djecu i mlade kako bi svoje vršnjake upozorili na moguće opasnosti na internetu i dali im savjete kako ih izbjeći.
Tema rada Ovogodišnja tema je "Stvorimo bolji internet zajedno".
Sadržajem rada učenici vršnjake trebaju obrazovati i savjetovati kako se primjereno, odgovorno i sigurno ponašati na internetu. Rok za predaju radova je 10. ožujak 2014.


Oblik rada

• Videoisječak ili animacija u trajanju najviše 3 minute; fotografija, crtež ili poster (slikovni JPG format); ostali digitalni i interaktivni oblici (igre, aplikacije, animacije, prezentacije, crteži, stripovi,....)

• Radovi trebaju biti objavljeni na nekom od servisa za dijeljenje sadržaja (YouTube, SlideShare, školski web i slično)

Sadržaj rada
• Mora biti gramatički i pravopisno korektan.
• Ne smije sadržavati direktno kopirane dijelove tuđih radova, osim u slučaju citata.
• Ne smije sadržavati uvredljive dijelove ni poruke mržnje.
• Mora sadržavati popis korištene literature s referencama


Autorska prava
• Autori rada u potpunosti odgovaraju za sadržaje koje su koristili u svom radu (glazba, fotografije, tekstovi i slično) te možebitno kršenje tuđih autorskih prava.
• Radovi se predaju uz Creative Commons dozvolu Imenovanje – Bez prerada http://creativecommons.org/licenses/by-nd/3.0/deed.hr
• Autori radova dozvoljavaju uredništvu objavljivanje radova na portalu ucitelji.hr, u digitalnom časopisu Pogled kroz prozor te na pripadajućim YouTube i SlideShare kanalima za videozapise i prezentacije.
• Sva prava zadržavaju autori rada. Uredništvo portala ucitelji.hr ne traži isključiva prava za objavljivanje radova.

Predaja radova
• Korištenjem galerije na ucitelji.hr (bit će dostupna od 20. veljače)
• Radovi prije predaje trebaju biti objavljeni na nekom od servisa za dijeljenje sadržaja (YouTube, SlideShare i slično) ili na školskim mrežnim stranicama.

  • Samo se slikovne JPG datoteke i videozapisi s YouTubea mogu predati direktno u galeriju
  • Svi ostali oblici radova će se predavati pomoću poveznica na mjesto gdje su objavljeni
  • Prilikom predaje rada treba navesti njegov naslov i tekstualni opis

Detaljnije informacije možete pročitati na stranicama nacionalne kampanje „Sigurniji internet za djecu i mlade“ ucitelji.hr

Ažurirano: Ponedjeljak, 03 Veljača 2014 20:19

Stranica 13 od 15

Izvannastavne aktivnosti