Učenici

Izložba multimedijskih radova : ucitelji.hr

E-mail Ispis PDF

bolji netPozivamo sve učenike osnovnih i srednjih škola te predškolskih ustanova Republike Hrvatske da se sudjelovanjem u izložbi multimedijskih učeničkih radova aktivno uključe u nacionalnu kampanju Sigurniji internet za djecu i mlade kako bi svoje vršnjake upozorili na moguće opasnosti na internetu i dali im savjete kako ih izbjeći.
Tema rada Ovogodišnja tema je "Stvorimo bolji internet zajedno".
Sadržajem rada učenici vršnjake trebaju obrazovati i savjetovati kako se primjereno, odgovorno i sigurno ponašati na internetu. Rok za predaju radova je 10. ožujak 2014.


Oblik rada

• Videoisječak ili animacija u trajanju najviše 3 minute; fotografija, crtež ili poster (slikovni JPG format); ostali digitalni i interaktivni oblici (igre, aplikacije, animacije, prezentacije, crteži, stripovi,....)

• Radovi trebaju biti objavljeni na nekom od servisa za dijeljenje sadržaja (YouTube, SlideShare, školski web i slično)

Sadržaj rada
• Mora biti gramatički i pravopisno korektan.
• Ne smije sadržavati direktno kopirane dijelove tuđih radova, osim u slučaju citata.
• Ne smije sadržavati uvredljive dijelove ni poruke mržnje.
• Mora sadržavati popis korištene literature s referencama


Autorska prava
• Autori rada u potpunosti odgovaraju za sadržaje koje su koristili u svom radu (glazba, fotografije, tekstovi i slično) te možebitno kršenje tuđih autorskih prava.
• Radovi se predaju uz Creative Commons dozvolu Imenovanje – Bez prerada http://creativecommons.org/licenses/by-nd/3.0/deed.hr
• Autori radova dozvoljavaju uredništvu objavljivanje radova na portalu ucitelji.hr, u digitalnom časopisu Pogled kroz prozor te na pripadajućim YouTube i SlideShare kanalima za videozapise i prezentacije.
• Sva prava zadržavaju autori rada. Uredništvo portala ucitelji.hr ne traži isključiva prava za objavljivanje radova.

Predaja radova
• Korištenjem galerije na ucitelji.hr (bit će dostupna od 20. veljače)
• Radovi prije predaje trebaju biti objavljeni na nekom od servisa za dijeljenje sadržaja (YouTube, SlideShare i slično) ili na školskim mrežnim stranicama.

  • Samo se slikovne JPG datoteke i videozapisi s YouTubea mogu predati direktno u galeriju
  • Svi ostali oblici radova će se predavati pomoću poveznica na mjesto gdje su objavljeni
  • Prilikom predaje rada treba navesti njegov naslov i tekstualni opis

Detaljnije informacije možete pročitati na stranicama nacionalne kampanje „Sigurniji internet za djecu i mlade“ ucitelji.hr

Ažurirano: Ponedjeljak, 03 Veljača 2014 20:19

Okvirni vremenik pisanih provjera u drugom polugodištu

E-mail Ispis PDF

Poštovani učenici,

na poveznici možete preuzeti okvirne vremenike pisanih provjera po mjesecima u drugom polugodištu školske godine 2013./2014.

Ažurirano: Petak, 31 Siječanj 2014 21:47

Školsko natjecanje iz informatike - rezultati

E-mail Ispis PDF

Poštovane učenice i učenici, rezultate školskog natjecanja iz Informatike možete pogledati ovdje.
Svima vam čestitamo na uspjehu i pokazanom znanju.
Učenici koji dodatnu nastavu pohađaju kod profesora Vidića sutra (22. siječnja) nemaju nastavu jer je ista odrađena u ponedjeljak te je sljedeći susret 29. siječnja u 19 sati.

Ažurirano: Utorak, 21 Siječanj 2014 23:02

Istraživanje s maturantima vezano za državnu maturu

E-mail Ispis PDF

Učilište Algebra u suradnji s Društvom za psihološku pomoć (Centrom za djecu, mlade i obitelj „Modus“) i Portalom mojamatura.net provodi on-line istraživanje s maturantima o psihološkim aspektima polaganja državne mature i upisa na fakultete.

Istraživanje je osmišljeno u dvije etape.

Prva etapa provodi se u sada (period u kojem je aktualan proces donošenja odluka). U toj se etapi ispituje nekoliko područja: informiranost maturanata, izvori informacija, način donošenja odluka i motivacijski faktori, procjena vlastitih kapaciteta i izvora stresa, kao i načini pripremanja za polaganje ispita državne mature.

Druga etapa provest će se u vrijeme samih ispita (svibanj/lipanj) te će se tada pomoću skala procjene ispitivati razina i znakovi stresa (kognitivni, emocionalni, fiziološki i ponašajni).

Ukoliko želite sudjelovati u istraživanju  možete popuniti upitnik koji  je dostupan na linku http://drzavnamatura.hr/matura-stres/.

Organizatori istraživanja unaprijed zahvaljuju za vaš trud. Za sretne ispitanike pripremili su i vrijedne nagrade: Microsoft XBOX, 360Samsung  GALAXY Tab 3 i Pripreme za državnu maturu.

Rezultati istraživanja koristit će se za informiranje sadašnjih i budućih maturanata i zainteresirane stručne javnosti, a među kolegama iz Društva za psihološku pomoć postoji i inicijativa za osmišljavanje psihosocijalnog programa osnaživanja i edukacije o strategijama suočavanja sa stresom.

Ažurirano: Ponedjeljak, 20 Siječanj 2014 12:57

Foto dani mladih 2014.

E-mail Ispis PDF

Prijave za Foto dane mladih 2014., koji će se održati od 1. do 4. svibnja u Puli su otvorene!

Ove je godine organizirano četverodnevno natjecanje mladih fotografa, fotografkinja i modela u Puli. Cilj je poticati stvaralaštvo mladih, upoznati mlade s kulturnom i prirodnom baštinom Hrvatske te promovirati iste lokalitete, ali i poticati interakciju mladih, omogućiti im da kvalitetno provedu svoje slobodno vrijeme, da uče nove stvari na neformalan način te da aktivno sudjeluju u radu zajednice.

Na internetskoj stranici www.fotodanimladih.com.hr upoznajte Foto dane mladih te saznajte nešto više o projektu koji će i ove godine okupiti do 50 talentiranih fotografa, fotografkinja i modela. Na Facebook stranici www.facebook.com/fotodanimladih kliknite „sviđa mi se“ i „podijelite“ naš projekt sa svojim prijateljima. Ako Vas zanima što smo naučili i kako smo se do sada proveli pogledajte krataki film o projektu iz Velog Lošinja na http://youtu.be/XWG8Rf9Pa0A


Rok za prijavu je 1. travnja ili do popunjavanja kapaciteta.

Ažurirano: Srijeda, 15 Siječanj 2014 12:39

Stranica 12 od 13

Izvannastavne aktivnosti