Učenici

Obavijest maturantima

E-mail Ispis PDF

Molimo učenike 4. razreda koji su 24.4.2015. sudjelovali na terenskoj nastavi u Vukovaru da najkasnije do 18.6.2015. donesu svojim razrednim blagajnicima 40KN.

Hvala.

 

T. Grgičin, prof. i M. Štimac, prof.

Fotografiranje za Godišnjak

E-mail Ispis PDF

fotografFotografiranje učenika za Godišnjak Škole održat će se:

15. travnja: 8:00-13:05 Drugi razredi
               14:00-19:05 Prvi razredi

16. travnja: 8:00-13:05 Četvrti razredi
               14:00-19:05 Treći razredi

Ažurirano: Petak, 20 Ožujak 2015 17:23

"Korak u nauku"

E-mail Ispis PDF

Mladi istraživači srednjoškolci, polaznici Ljetne škole znanosti u Hrvatskoj i članovi Istraživačkog centra Petnica, okupili su se na XIII. konferenciji pod nazivom „Korak u nauku“ u istraživačkom centru Petnica u Valjevu (Republika Srbija) kako bi predstavili svoje istraživačke radove. Sudjelovanje učenika naše škole na konferenciji omogućila je suradnja Društva za obrazovanje izvan okvira s Istraživačkim centrom Petnica. Dvoje učenika Gimnazije Bjelovar, Mislav Unger i Laura Novak, svoje su radove predstavili zajedno s ostalih sedam sudionika Ljetne škole koja se održala u Požegi i Višnjanu tokom ljeta 2014. godine. Konferencija se održala od 27.-30. studenoga 2014.


Ukupno je sudjelovalo oko 200 sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Makedonije. Svi sudionici bili su ugodno smješteni u sobama koje su u sklopu istraživačkog centra. Uza zanimljive i korisne prezentacije iz područja humanističkih i prirodnih znanosti, sudionici su mogli posjetiti i petničku knjižnicu, laboratorije i muzej koji su također u sklopu kompleksa. Zahvalni smo organizatorima na ovakvoj iznimnoj prilici i iskustvu koje je obogatilo naše učenike na njihovom putu u znanost!
Čestitamo Lauri i Mislavu i želimo puno uspjeha u daljnjem znanstveno-istraživačkom radu!

Ažurirano: Ponedjeljak, 08 Prosinac 2014 22:22

Naši gimnazijalci na Junior Freshhh natjecanju

E-mail Ispis PDF

juniofreshhhINA d.d. je pokrenula online natjecanje Junior Freshhh namijenjeno srednjoškolcima diljem Hrvatske, a u sklopu kojeg imaju priliku osvojiti vrijedne nagrade rješavajući izazovne zadatke iz matematike, fizike, kemije, biologije i geografije u tročlanim timovima. Junior Freshhh natjecanje održava se u dva kruga: u prvom, koji započinje 1. prosinca, timovi se natječu u virtualnom svijetu rješavajući različite zadatke iz područja prirodnih znanosti, dok drugi krug okuplja pet najboljih timova iz prvog kruga koji će se za pobjedu boriti uživo u finalu u Zagrebu. Ukupno je prijavljeno 294 tima. Našu će školu na natjecanju predstavljati 7 timova. Učenicima koji su odlučili sudjelovati želimo puno uspjeha.


Više o natječaju ovdje.

Dan neovisnosti u Gimnaziji Bjelovar

E-mail Ispis PDF

IMG 6296Bjelovarska gimnazija ugostila je povodom Dana neovisnosti u četvrtak, 9. listopada, članove specijalne jedinice PU Bjelovar „Omega“. U gimnazijskoj su kupoli učenici četvrtih razreda imali priliku poslušati uvjerljivo izlaganje članova Omege o njihovom radu, djelovanju i životnim (ne)prilikama u bjelovarskom kraju za vrijeme Domovinskog rata. Glavnu riječ vodio je dr. sc. Jakša Raguž, učenicima možda poznatiji kao autor udžbenika iz povijesti, a svoje su nam priče ispričali i ostali sudionici ratnih zbivanja.

Velik dio srpskog pučanstva i pristaša poraženog režima nakon održanih prvih demokratskih izbora u RH bio je nezadovoljan ishodom. IMG 6297U to je vrijeme policija predstavljala jedini stabilan državni organ za suzbijanje terorističke aktivnosti neprijatelja. Pod tim je okolnostima, 23. veljače 1991. u Bjelovaru, ustrojena specijalna jedinica PU Bjelovar „Omega“. Već 2. ožujka 1991. jedinica uspješno intervenira protiv pobunjenika u Pakracu koji su zauzeli taj dan grad i policijsku postaju. „Omege“ su prošle gotovo sve crte bojišnice – Bjelovar, Grubišno Polje, Daruvar, Pakrac, Đurđevac, Čazma, Virovitica , Križevci, Koprivnica. Ova policijska postrojba u povijest je ušla nizom uspješnih akcija tijekom Domovinskog rata uvelike doprinijevši obrani neovisnosti i suvereniteta RH.

Unatoč dojmljivoj prezentaciji: brojnim slikama, video isječcima i zapanjujućim brojkama, najveći dojam na učenike ostavile su životne priče ratnih dragovoljaca. Živopisni događaji koji su se odigravali ovdje prije nepunih 25 godina, nama su nepojmljivi, daleki i gotovo nestvarni. Rođeni smo u doba neovisne i samostalne Republike Hrvatske, nesvjesni borbe koja je prethodila našem miru. Slušajući ispovijesti branitelja s naših prostora pred očima nam se stvarao naš rodni kraj u potpuno drugačijem svjetlu – cvrkut ptica u šumama ugušili su pucnjevi, plastične puške i dječji smijeh zamijenio je zveket pravog oružja, a zrakom su se razlili krv, suze i znoj naših očeva, rođaka, starijih prijatelja i poznanika. Teško je bilo ostati ravnodušan na ratne invalide koji o cijeloj situaciji uspijevaju govoriti ponosno, sa smiješkom na licu, bez suvišne gorčine i malodušja.

Sat vremena izlaganja bio je dovoljan tek za djelić rata koji u sebi nose Bjelovar, njegovi stanovnici i Hrvatska uopće. Iako kratko, predavanje je bilo dovoljno snažno da s Dana neovisnosti obriše prašinu tek jednog „neradnog dana“ i pokaže nam stvarnu cijenu našeg mira i neovisnosti u kojima bezbrižno živimo. Nadamo se što skorijem ponovnom gostovanju naših predavača.          

Sara Zadro, 4.d

Ažurirano: Utorak, 28 Listopad 2014 18:07

Stranica 10 od 16

Izvannastavne aktivnosti