Učenici

Pravila ponašanja u virtualnim učionicama

E-mail Ispis PDF

Dragi učenici/ce,
s obzirom na novonastalu situaciju zbog COVID-a 19, cjelokupno školstvo će daljnji nastavak rada provoditi pohađanjem nastave u virtualnim učionicama sukladno odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja. Napominjemo da naša škola radi prema našem rasporedu koji se izvodi u virtualnim učionicama za svaki pojedini razred, ali u slučaju poteškoća savjetujemo da učenici prate sve materijale koje objavljuje ministarstvo. Rad u virtualnim učionicama nije mjesto gdje ne postoje pravila i učenik može raditi što poželi, ne raditi zadano, stoga je potrebno istaknuti pravila ponašanja u virtualnim okruženjima. U virtualnoj učionici ćete raditi prema uputama vaših profesora. Virtualne učionice su mjesto za izvođenja nastave tj. odgojno-obrazovnog procesa stoga će svako kršenje biti sankcionirano sukladno odredbama Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera (Narodne novine br. 94/15, 3/17) i Pravilnikom o kućnom redu Škole. Navedeno ponašanje vrijedi i za izostanke s nastave. Ako unutar 24 sata ne budete aktivni u svojim virtualnim učionicama, roditelj/skrbnik je dužan opravdati izostanke za taj dan/dane. U slučaju bilo kakvih upita ili nejasnoća, dužni ste se javiti predmetnom profesoru. U nadi da ćemo ova situacija brzo završiti odgovornim ponašanjem svih nas, želimo vam zdravlja uz želju da ćemo uskoro raditi na uobičajen način.

Ravnatelj:
Želimir Vujić

Učenici Gimnazije Bjelovar u Barceloni

E-mail Ispis PDF

Bjelovarski gimnazijalci, učenici 3.a razreda sudjelovali su na Europskom festivalu mladih u Barceloni od 6.-8. studenog 2019. Učenici/ce su napravili audiovizualni produkt na temu prevencija rodno-uvjetovanog nasilja, pod mentorstvom profesorica Vesne Krgović i Željke Holjević.
Na festivalu su prezentirani radovi šest Europskih zemalja. Projekt se provodio dvije godine u partnerstvu organizacija iz sljedećih europskih zemalja: Fundació Surt (Katalonija, Španjolska), KMOP (Grčka), The Peace Institute (Slovenija), CESI (Hrvatska), Mediterranean Institute of Gender Studies (Cipar) i
Feminoteka (Poljska). Nositeljica projekta je Fundació Surt (Katalonija, Španjolska).
Četiri učenika/ce 3.a razreda Ema Skroban, Tea Čale, Magdalena Tominac i Marko Dončević, pod vodstvom profesorica Željke Holjević i Spomenke Vujčić, aktivno su sudjelovali u radu festivala na teme: kako glazba utječe na razvoj adolescenata, kako se kroz glazbu promovira rodna ravnopravnost/ neravnopravnost, te kakvo iskustvo imaju u provođenju ovog dvogodišnjeg projekta…
Osim navedenog, učenici/ce su sudjelovali u snimanju spota od strane španjolske organizacije Fundació Surt, gdje su ponovo osvijetlili obraz Gimnazije Bjelovar.
Učenicima/ama je ovo hvalevrijedno iskustvo, gdje su osobno podijelili svoja viđenja sa svojim vršnjacima iz ostalih zemalja, te sklopili nova poznanstva.
Učenici/ce su po prvi puta posjetili Barcelonu i upoznali se s njezinom bogatom arhitekturom, kulturom, gastronomijom i vrlo uljudnim stanovnicima.
Ovakva vrsta angažmana za profesore i učenike zahtjevala je pregršt uloženog slobodnog vremena, iskustva i znanja, ali kada se uvidi koliko su učenici/ce oduševljeni i s koliko entuzijazma, ozbiljnosti i odgovornosti pristupaju radu, onda  ovakvi rezultati govore sami za sebe.


 

Podjela maturalnih svjedodzbi

E-mail Ispis PDF

Podjela maturalnoh svjedodzbi bit ce 19. rujna od 13 sati u Tajnistvu. 

Udžbenici za njemački jezik

E-mail Ispis PDF

Udžbenici za njemački jezik za prvi razred jezične gimnazije mogu se kupiti po dobivenom popisu udžbenika u školi.

Kupuje  se udžbenik za početni ili nastavljački (napredni) njemački jezik ovisno o tome za koji se odlučilo na upisu.

Državna matura - zaprimanje prigovora

E-mail Ispis PDF

Poštovani učenici,

zaprimanje prigovora na ispite državne mature u šk. god. 2018./2019. bit će 11. i 12. srpnja od10 do 12h u tajništvu škole.

Stranica 1 od 17

 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 

Izvannastavne aktivnosti