Knjižnica

Valentinovo - priredba

E-mail Ispis PDF

Dana 19. veljače 2018. u kupoli Gimnazije Bjelovar održana je romantična priredba povodom Valentinova. Posjetiteljima priredbe ponudili smo bogat program: kroz poeziju, pjesmu i sviranje učenici su istaknuli važnost ovog datuma za sve zaljubljene. Na priredbi su mogli uživati i oni koji još nisu zaljubljeni jer je kupolu zarazila prava ,,valentinovska'' atmosfera. Još i danas zamiriše trešnja, Lutka, Princeza, Can't help falling in love with you, City of stars, Jesen, Zbog tebe… samo su neke od brojnih pjesama koje su izveli naši učenici uz svesrdnu pomoć profesorice Glazbene kulture Vesne Krgović.

Kako je tjedan prije Valentinova u školi bio otvoren Literarni ljubavni natječaj, prema kojem su učenici mogli napisati ljubavnu poeziju, priču ili sastavak o ljubavi, iskoristili smo priliku i proglasili pobjednika natječaja. Povjerenstvo u sastavu profesorice Hrvatskog jezika Ivane Peulja, profesora Likovne kulture Miroslava Brletića i knjižničarke Biljane Barišić Mudri, pročitalo je i ocijenilo pristigle radove. Odlukom Povjerenstva, pobjednica Literarnog ljubavnog natječaja za 2018. godinu je učenica Ela Nalevka iz 3.b razreda. Svoju ljubavnu priču ,,Ti ne znaš što je ljubav još, da li je dobro ili zlo'' Ela je pročitala na priredbi, a za nagradu dobila poklon bon za dvoje u jednom gradskom ,,snack baru''.

Priredbu su organizirale profesorica Glazbene kulture Vesna Krgović i školska knjižničarka Biljana Barišić Mudri uz tehničku podršku ravnatelja Želimira Vujića. Hvala svim učenicima koji su svojim nastupom ostvarili i uljepšali priredbu, kao i svim posjetiteljima.

I zapamtite, izvrsno je voljeti nekoga, izvrsno je to doživjeti, osvijestiti, a onda biti iznimno zahvalan na tome. Ljubav je najmoćnija sila na svijetu. Ona nam daje smisao. A jednu tajnu davno nam je napisao Antoine de Saint Exupery: Samo se srcem dobro vidi. Bitno je očima nevidljivo.

Ažurirano: Srijeda, 28 Veljača 2018 11:55

Stručno predavanje ,,Uloga građana volontera u zbrinjavanju nezbrinutih pasa (mačaka)''

E-mail Ispis PDF

Dana 15. veljače 2018. godine u školskoj knjižnici je održano stručno predavanje dr. Gordane Knežević Miličić. Tema predavanja je bila Uloga građana volontera u zbrinjavanju nezbrinutih pasa (mačaka), a održano je u sklopu projekta ,,Daj šapi glas''.

Veličina i moralni napredak naroda moći će se mjeriti po tome kako postupaju sa životinjama… riječi su poznatog indijskog političara i vođe Mahatme Gandhija kojima je dr. Knežević počela svoje predavanje. Na predavanju su učenici, čuvari projekta, slušali o nezbrinutim psima (mačkama), načinima kojima se može utjecati i spriječiti odbacivanje pasa i mačaka, o njihovom zbrinjavanju u našem gradu, a naglasila je i nekoliko važnih točaka iz novog Zakona o zaštiti životinja. Doktorica nas je osvijestila kako mi, kao građani, možemo pomoći nezbrinutim životinjama i udrugama koje skrbe o njima. Kroz priču i fotografije učenici su mogli uočiti njezin hvalevrijedan rad te iskustva u zbrinjavanju i udomljavanju napuštenih životinja. Osvijestila nas je kako možemo biti podrška i širiti pozitivan stav prema zaštiti bića koja potpuno ovise o nama.

Zahvaljujući dr. Knežević, koja se bezuvjetno odazvala našem pozivu, izdvojila svoje slobodno vrijeme i s tolikom ljubavlju održala ovo predavanje, učenici su je pozdravili pljeskom i osmijehom. Nakon ovakvog motivirajućeg i poticajnog predavanja učenicima neće biti teško planirati daljnji humanitarni i volonterski rad, ali i utjecanje na širu javnost.

Clipboard1

Ažurirano: Srijeda, 28 Veljača 2018 11:56

Pozivnica za Valentinovo

E-mail Ispis PDF

pozivnica-valentinovo

Dragi učenici!

Danas je Valentinovo – Dan zaljubljenih. Kao što znate, Valentinovo je dobilo ime po sv. Valentinu, zaštitniku zaljubljenih. To je tradicionalan dan kada zaljubljeni jedni drugima izražavaju ljubav riječima, djelima, poklonima. To je dan kada izjavljujemo ljubav i prema dragim osobama, prijateljima, roditeljima, braći, sestrama…

Povodom Valentinova naša škola priprema koncert koji će se održati u ponedjeljak, 19. veljače, s početkom u 13.05 sati. Tog dana ćemo proglasiti pobjednika/cu literarnog ljubavnog natječaja čiji će se uradak pročitati, a zasluženom pobjedniku/ci uručiti prigodna nagrada. U programu će sudjelovati učenici naše škole recitacijama te vokalnim i instrumentalnim izvođenjem ljubavnih pjesama.

Ovom prilikom pozivamo sve učenike na zajedničku proslavu Valentinova!

Sretno Valentinovo!

Ažurirano: Četvrtak, 15 Veljača 2018 18:23

Daj šapi glas - poziv na stručno predavanje

E-mail Ispis PDF

Poštovani učenici, nastavnici i svi ostali zainteresirani! 

U četvrtak, 15. veljače 2018. godine u 13h u prostoru školske knjižnice održat će se stručno predavanje doktorice Gordane Knežević Miličić. Tema predavanja su problemi napuštenih životinja i udruga koje se brinu o njima.

Što se događa s kućnim ljubimcima koje napustimo ili nam se zbog pažnje izgube? Koje se udruge u našem kraju brinu o napuštenim životinjama? Koje sve poslove obavljaju ove udruge? Kako možemo pomoći tim udrugama? Kako se pravilno brinuti o kućnim ljubimcima?

Odgovore na ova i druga pitanja možete saznati dolaskom na predavanje.

Prijaviti se možete kod školske knjižničarke do 15.2.2018.

  • Veselimo se vašem dolasku!

spiritnight 3

PREDAVANJE: 15.2.2018. U 13.00 SATI

Ažurirano: Srijeda, 28 Veljača 2018 11:57

Literarni i likovni ljubavni natječaj

E-mail Ispis PDF

Cream Kiss Mark with Gold Accent Valentines Day Card 1

Cream Kiss Mark with Gold Accent Valentines Day Card 2

Ažurirano: Četvrtak, 15 Veljača 2018 18:24

Stranica 4 od 6

Izvannastavne aktivnosti

Kontakt

Tajništvo: 043.241.578 (administratorica)   
                043.220.175 (tajnica)   
Psiholog i pedagog: 043.221.310    
Zbornica: 043.220.945    
Ravnatelj: 043.241.088                
Fax:     043.220.946

Email: ured@gimnazija-bjelovar.skole.hr