Natjecanja

Poludržavno natjecanje iz košarke

E-mail Ispis PDF

Bez naslova

Dana 15.3.2018. (četvrtak) išli smo na poludržavno natjecanje iz košarke za učenike srednjih škola koje se održavalo u Novskoj. Na natjecanju su sudjelovale četiri ekipe: Velika Gorica, Petrinja, Krapina i mi, Bjelovar. Za prolazak na državno bile su nam potrebne dvije pobjede, u polufinalu i finalu. Prije samog natjecanja potajno smo se nadali i vjerovali da možemo ostvariti dobar rezultat i izboriti nastup na samoj završnici.

IMG-20180321-WA0004

Prvu utakmicu pobijedili smo Petrinju rezultatom 38:35. Utakmica nije bila nimalo lagana, ali naše jedinstvo i naša želja odveli su nas do pobjede.

IMG-20180321-WA0000
U finalu smo igrali protiv Velike Gorice. Nakon odličnog otvaranja utakmice poveli smo 15:2 i do poluvremena smo uspjeli održati desetak poena razlike. U drugom poluvremenu Gorica se budi i vraća u igru te preuzima vodstvo 27:26. Ipak u završnici utakmice bili smo spretniji i hladnije glave od njih te smo došli do pobjede 36:33.
Velike zasluge sigurno idu i profesoru Balabanu koji nas je odlično posložio i povukao par taktičkih poteza koji su nas smirili u samim završnicama i jedne i druge utakmice.
Na državnom prvenstvu ići ćemo po pobjedu u svakoj utakmici, ali nama je najvažnije iskustvo koje ćemo dobiti. Iako u našoj ekipi ne treniraju svi košarku, krasi nas velika borbenost i složnost.


Jan Zvonimir Vrdoljak

Međunarodno natjecanje Unite the Nations

E-mail Ispis PDF


IMG 20171208 095613

8. prosinca 2017. u našoj školi je po prvi puta održano natjecanje Unite the Nations u sklopu međunarodnog projekta Time Project (www.timeproject.org). Sudjelovalo je 27 učenika 2.d, 3.b i 4.d razreda koji su našu školu svojim rezultatom postavili u top 10 najbolje riješenih testova u cijelom svijetu, na 8. mjesto!
Time Project je inicijativa koja se provodi već više od 20 godina i obuhvaća niz aktivnosti u koje su uključene škole iz cijelog svijeta. Učenici se tijekom projektnog dana u studenom ili prosincu uključuju u videokonferencije, prezentacije, diskusije, debate i kviz, ovisno o svom interesu. Ove godine se u projekt uključilo 45 škola dok je u kvizu sudjelovala 31 škola iz Kanade, Hrvatske, Turske, Poljske, Taiwana, Indije, Italije, Češke, Rusije, Kolumbije i Rumunjske.
Natjecanje se sastojalo u pronalaženju odgovora na 250 pitanja iz geografije, povijesti, kulture i umjetnosti, sporta, politike i zabave koja su sastavljali učenici uključenih škola s ciljem upoznavanja sudionika kviza s kulturom svoje zemlje. Učenici nisu morali znati odgovore već ih je bilo potrebno uspješno pronaći, bilo na internetu, knjižnici ili konzultiranjem s osobom koja možda zna odgovor. Rok za slanje odgovora iznosio je 24 sata od trenutka objave pitanja. Našim učenicima je trebalo 150 minuta za više nego uspješno rješavanje cijelog testa.
Natjecanje je organizirala i provela profesorica Mihaela Kelava u suradnji s knjižničarkom Biljanom Barišić Mudri a u pomoć učenicima su priskočile i profesorice Mirjana Trogrlić Laslo i Melita Štimac.

IMG 20171208 092004

Županijsko natjecanje u košarci

E-mail Ispis PDF

37825F42-F25E-48F6-9117-0465C999984C

Gimnazijski košarkaši su dana 13. prosinca ostvarili 1.mjesto na Županijskoj razini natjecanja te time ostvarili plasman na poludržavno natjecanje. Mentor je Velibor Balaban, prof.

"Dabar" 2017.

E-mail Ispis PDF

U tjednu 13.-17. studenog u Gimnaziji Bjelovar provedeno je drugu godinu zaredom natjecanje "Dabar". Sudjelovali su učenici svih razreda te svih obrazovnih programa, a zanimanje učenika je ove godine još veće no prošle. Organizaciju i provedbu natjecanja provodili su profesori Mihaela Kelava i Dario Vidić, a sudjelovalo je 28 učenika. Učenicima se ovaj oblik natjecanja iznimno svidio te su pokazali visoku razinu motiviranosti prije i tokom same provedbe natjecanja. Čestitamo svim sudionicima. Ante Ćurić, Helena Pranjić, Sara Žitnjak, Ivan Terzić, Fran Kovačić i Lovro Pranjić ostvarili su rezultate koji ih svrstavaju u 10% najboljih, dok su Stella Kiš, Jakov Manjkas, Ana Deškin i Jakov Markovinović ostvarili rezultate unutar 20% najboljih. Valja napomenuti da je ukupan broj natjecatelja ove godine 15249 učenika.

Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Iako se rješavanje zadataka temelji na informatici, može se rješavati i bez informatičkog predznanja.

 

Ažurirano: Četvrtak, 23 Studeni 2017 23:02

Državno natjecanje iz povijesti

E-mail Ispis PDF
20170511 210354 Burst01Državno natjecanje iz povijesti održano je od 10. do 12. svibnja 2017. u Đurđevcu. Škola domaćin bila je OŠ Grgura Karlovčana u Đurđevcu. Našu školu predstavljao je učenik Josip Imbrišak (2.b) u pratnji mentorice Melite Štimac, prof.  U kategoriji pisane provjere znanja za druge razrede Josip je osvojio zavidno 1. mjesto
Čestitamo na uspjehu!

Stranica 2 od 6

Izvannastavne aktivnosti