Natjecanja

Čestitke našim kemičarima

E-mail Ispis PDF

XXVI. državno Natjecanje iz kemije održano je u Svetom Martinu na Muri od 25. do 28. travnja 2017., a domaćin natjecanja za srednje škole bila je Osnovna škola Štrigova.
Među najbolje kemičare pozvano je i troje naših učenika kojima je ovo bilo prvo sudjelovanje na državnom Natjecanju iz kemije. Ponosni smo na naše kemičare koji su, pod mentorstvom profesorice Ankice Fusić lijepo predstavili našu školu i županiju te ostvarili lijepe rezultate:
Filip Horvat, 2.razred, 10. mjesto
Igor Bosanac, 4.razred, 11.mjesto
Helena Beljan, 4. razred, 15. mjesto
Zahvaljujemo domaćinima natjecanja na uloženom trudu u organizaciju i provedbu natjecanja te izletima na kojima smo upoznali ljepote Međimurja.

Državno natjecanje iz informatike

E-mail Ispis PDF

IMG 20170319 233237

Na Državnom natjecanju iz informatike koje je ove godine održano u Primoštenu od 14. do 17. ožujka imali samo čak četiri predstavnika koji su se natjecali u dvije kategorije: Osnove informatike (gimnazije i prirodoslovno-matematičke gimnazije) i Algoritmi. U kategoriji Osnove informatike (gimnazije) maturantica Lucija Glazer ostvarila je 8. mjesto, dok je u istoj kategoriji učenika drugog razreda Luka Ćurić ostvario 5. mjesto, ponovivši time prošlogodišnji plasman. Oboje učenika mentorirao je njihov nastavnik Dario Vidić, mag.ing.eit. U istoj kategoriji, ali za učenike prirodoslovno-matematičkih gimnazija, učenik trećeg razreda Borna Cafuk ostvario je 7. mjesto. U kategoriji Algoritmi, učenik prvog razreda Jakov Manjkas ostvario je 7. mjesto. Njihova mentorica je Mihaela Kelava, prof.

Ponosni smo na uspjeh i rezultate naših učenika na kojima im čestitamo.

IMG 20170319 233441

Ažurirano: Nedjelja, 19 Ožujak 2017 23:59

Ekipno natjecanje iz matematike

E-mail Ispis PDF

ekipno vt

U subotu 11. ožujka 2017. godine u Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici održano je ekipno natjecanje iz matematike “Rokovi matematičari”. Ove se godine natjecalo 208 učenika u 52 ekipe (Bjelovar, Orahovica, Požega, Sesvete, Slatina i Virovitica). Natjecanje se odvijalo u kategorijama prema vrstama srednjih škola. U kategoriji BETA (kategorija gimnazija) sudjelovalo je 33 ekipe, a naši su učenici zauzeli 4., 6., 7., 11., 12., 13. i 19 mjesto. Cilj natjecanja je popularizacije matematike i razvijanje timskoga rada.

Mentorice naših ekipa su prof. Ljiljana Sušak, prof. Blanka Iličić, prof. Manuela Šimek Martinić i prof. Mirta Đurašević, a članovi naših najboljih ekipa su:
4. mjesto: Ivan Holiček 4.d, Damjan Muhar 4.d, Anja Grgec 3b i Laura Župčić 2.d,
6. mjesto: Borna Rajković 4.d. Matej Šćurić 4.d, Lovro Brzović 3.d i Karlo Oremović 2.d,
7. mjesto: Lucija Glazer 4.a, Igor Bosanac 4.a, Marko Vujanović-Kotarščak 3.b i
Vana Glumac 2.d.
Zahvaljujemo ravnatelju Želimiru Vujiću što nam je omogućio odlazak na natjecanje i svima koji su pomogli u realizaciji priprema i odlaska.Mirta Đurašević, prof. matematike

Natjecanje Dabar u Gimnaziji Bjelovar

E-mail Ispis PDF

DABARŠKOLA-velika
Gimnazija Bjelovar se ove školske godine uključila u međunarodnu inicijativu Dabar (Bebras) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Natjecanje se ove godine prvi puta održava u Hrvatskoj. Sudjelovanjem u njoj želimo učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji učenje i razvoj računalnog razmišljanja čine zanimljivijim i dinamičnijim. Dabar se izvrsno nadovezuje na kurikularnu reformu u kojoj se potiče razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

Na natjecanje je u Republici Hrvatskoj prijavljeno više od 6000 sudionika čime smo jedna od najuspješnijih zemlja u prvoj godini natjecanja (uz SAD, Rusiju i Njemačku).


U Gimnaziji Bjelovar smo proveli probno natjecanje u listopadu te danas 9.studenog i službeno natjecanje. Sudjelovalo je dvadesetoro učenika svih dobnih skupina. Iznimno smo ponosni na njihov entuzijazam i motiviranost za natjecanje Dabar te na njihov uspjeh u samom natjecanju. S obzirom da se natjecanje ove godine provodi prvi puta u našoj zemlji, odaziv i interes naših učenika dobiva još veći značaj.

Svi učenici koji će biti u narednom razdoblju zainteresirani za ovo natjecanje mogu se obratiti nastavnicima Mihaeli Kelavi i Dariu Vidiću. Oni koji žele saznati kako izgledaju zadatci i još poneke detalje, mogu pregledati prezentaciju ovdje.

Ažurirano: Srijeda, 09 Studeni 2016 21:16

Državno natjecanje iz povijesti

E-mail Ispis PDF

Od 25. do 27. travnja 2016. u  Vinkovcima  je održano XVII. državno Natjecanje iz povijesti. Našu školu predstavljali su Josip Imbrišak iz 1.b pod vodstvom prof. Melite Štimac i Luka Rasinec iz 4.a pod vodstvom prof. Terezije Grgičin.
Učenici su se natjecali u kategoriji pisane provjere znanja te je Josip Imbrišak osvojio 1. mjesto dok je Luka  Rasinec osvojio 7. mjesto.

natjecanje iz povijesti 2106

Otvaranje državnog natjecanja započelo je prigodnim programom učenika OŠ Ivana Mažuranića, ujedno i škole domaćina, te predavanjem dr. sc. Ante Nazora o Domovinskom ratu. Učenici osnovnih i srednjih škola (ukupno 85) mogli su zajedno sa svojim mentorima uživati u predavanju prof. Aleksandra Durmana u novootvorenom Muzeju vučedolske kulture kao i samom posjetu gradu Vukovaru. Zadnjeg dana nakon obilaska Vinkovaca(najstariji grad u Europi), održano je svečano zatvaranje državnog Natjecanja iz povijesti u hotelu „Admiral“, obilježeno dodjelom prikladnih nagrada učenicima i mentorima te proglašenjem pobjednika.
 
IMAG0608

 

  

Ažurirano: Petak, 06 Svibanj 2016 15:22

Stranica 3 od 6

Izvannastavne aktivnosti