Natjecanja

Državno natjecanje iz povijesti

E-mail Ispis PDF
20170511 210354 Burst01Državno natjecanje iz povijesti održano je od 10. do 12. svibnja 2017. u Đurđevcu. Škola domaćin bila je OŠ Grgura Karlovčana u Đurđevcu. Našu školu predstavljao je učenik Josip Imbrišak (2.b) u pratnji mentorice Melite Štimac, prof.  U kategoriji pisane provjere znanja za druge razrede Josip je osvojio zavidno 1. mjesto
Čestitamo na uspjehu!

Čestitke našim kemičarima

E-mail Ispis PDF

XXVI. državno Natjecanje iz kemije održano je u Svetom Martinu na Muri od 25. do 28. travnja 2017., a domaćin natjecanja za srednje škole bila je Osnovna škola Štrigova.
Među najbolje kemičare pozvano je i troje naših učenika kojima je ovo bilo prvo sudjelovanje na državnom Natjecanju iz kemije. Ponosni smo na naše kemičare koji su, pod mentorstvom profesorice Ankice Fusić lijepo predstavili našu školu i županiju te ostvarili lijepe rezultate:
Filip Horvat, 2.razred, 10. mjesto
Igor Bosanac, 4.razred, 11.mjesto
Helena Beljan, 4. razred, 15. mjesto
Zahvaljujemo domaćinima natjecanja na uloženom trudu u organizaciju i provedbu natjecanja te izletima na kojima smo upoznali ljepote Međimurja.

Državno natjecanje iz informatike

E-mail Ispis PDF

IMG 20170319 233237

Na Državnom natjecanju iz informatike koje je ove godine održano u Primoštenu od 14. do 17. ožujka imali samo čak četiri predstavnika koji su se natjecali u dvije kategorije: Osnove informatike (gimnazije i prirodoslovno-matematičke gimnazije) i Algoritmi. U kategoriji Osnove informatike (gimnazije) maturantica Lucija Glazer ostvarila je 8. mjesto, dok je u istoj kategoriji učenika drugog razreda Luka Ćurić ostvario 5. mjesto, ponovivši time prošlogodišnji plasman. Oboje učenika mentorirao je njihov nastavnik Dario Vidić, mag.ing.eit. U istoj kategoriji, ali za učenike prirodoslovno-matematičkih gimnazija, učenik trećeg razreda Borna Cafuk ostvario je 7. mjesto. U kategoriji Algoritmi, učenik prvog razreda Jakov Manjkas ostvario je 7. mjesto. Njihova mentorica je Mihaela Kelava, prof.

Ponosni smo na uspjeh i rezultate naših učenika na kojima im čestitamo.

IMG 20170319 233441

Ažurirano: Nedjelja, 19 Ožujak 2017 23:59

Ekipno natjecanje iz matematike

E-mail Ispis PDF

ekipno vt

U subotu 11. ožujka 2017. godine u Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici održano je ekipno natjecanje iz matematike “Rokovi matematičari”. Ove se godine natjecalo 208 učenika u 52 ekipe (Bjelovar, Orahovica, Požega, Sesvete, Slatina i Virovitica). Natjecanje se odvijalo u kategorijama prema vrstama srednjih škola. U kategoriji BETA (kategorija gimnazija) sudjelovalo je 33 ekipe, a naši su učenici zauzeli 4., 6., 7., 11., 12., 13. i 19 mjesto. Cilj natjecanja je popularizacije matematike i razvijanje timskoga rada.

Mentorice naših ekipa su prof. Ljiljana Sušak, prof. Blanka Iličić, prof. Manuela Šimek Martinić i prof. Mirta Đurašević, a članovi naših najboljih ekipa su:
4. mjesto: Ivan Holiček 4.d, Damjan Muhar 4.d, Anja Grgec 3b i Laura Župčić 2.d,
6. mjesto: Borna Rajković 4.d. Matej Šćurić 4.d, Lovro Brzović 3.d i Karlo Oremović 2.d,
7. mjesto: Lucija Glazer 4.a, Igor Bosanac 4.a, Marko Vujanović-Kotarščak 3.b i
Vana Glumac 2.d.
Zahvaljujemo ravnatelju Želimiru Vujiću što nam je omogućio odlazak na natjecanje i svima koji su pomogli u realizaciji priprema i odlaska.Mirta Đurašević, prof. matematike

Natjecanje Dabar u Gimnaziji Bjelovar

E-mail Ispis PDF

DABARŠKOLA-velika
Gimnazija Bjelovar se ove školske godine uključila u međunarodnu inicijativu Dabar (Bebras) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Natjecanje se ove godine prvi puta održava u Hrvatskoj. Sudjelovanjem u njoj želimo učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji učenje i razvoj računalnog razmišljanja čine zanimljivijim i dinamičnijim. Dabar se izvrsno nadovezuje na kurikularnu reformu u kojoj se potiče razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

Na natjecanje je u Republici Hrvatskoj prijavljeno više od 6000 sudionika čime smo jedna od najuspješnijih zemlja u prvoj godini natjecanja (uz SAD, Rusiju i Njemačku).


U Gimnaziji Bjelovar smo proveli probno natjecanje u listopadu te danas 9.studenog i službeno natjecanje. Sudjelovalo je dvadesetoro učenika svih dobnih skupina. Iznimno smo ponosni na njihov entuzijazam i motiviranost za natjecanje Dabar te na njihov uspjeh u samom natjecanju. S obzirom da se natjecanje ove godine provodi prvi puta u našoj zemlji, odaziv i interes naših učenika dobiva još veći značaj.

Svi učenici koji će biti u narednom razdoblju zainteresirani za ovo natjecanje mogu se obratiti nastavnicima Mihaeli Kelavi i Dariu Vidiću. Oni koji žele saznati kako izgledaju zadatci i još poneke detalje, mogu pregledati prezentaciju ovdje.

Ažurirano: Srijeda, 09 Studeni 2016 21:16

Stranica 1 od 5

  •  Početak 
  •  « 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  5 
  •  » 
  •  Kraj 

Izvannastavne aktivnosti