Božićna priredba Gimnazije Bjelovar

E-mail Ispis PDF

20. prosinca 2013 g. održana je božićna glazbeno-scenska priredba u gimanzijskoj kupoli. Glazbeni dio priredbe izveo je školski „Big band“ (Ivan Gužvinac, Lucija Rajič, Monika Roher, Ema Milenković, Tena Lusavec, Ivona Lovrić, Ozren Mendaš, Bruno Bišćan, Borna Rajković, Eugen Pranjić, Luka Rasinec, Ivan Topolovčan, Lara Tomaško, Juraj Kamber Grahovac, Ivan Brezić i Monika Perić) uz vokalnu pratnju školskog zbora (Klara Pavlić, Lea Bundalo, Ivana Sataj, Marija Mihatović, Sara Mihalić, Laura Novak, Andrej Kalanja i Nikol Weller) pod vodstvom profesorice Vesne Krgović. Dramska je skupina (Vana Link, Petar Tomić, Dora Pleskalt, Lea Leljak i Paula Čatipović) pod vodstvom profesorica Mirjane Maretić i  Kristine Kraljić na zabavan, mladenački način prikazala svoje viđenje Božića koje razbija božićne stereotipe i ističe važnost zajedništa i ljubavi u blagdanskom vremenu, ali i životu općenito.
Scenarij su, prema ideji Paule Čatipović, napisali učenici uključeni u dramsku skupinu.

Na kraju priredbe sve prisutne učenike i profesore pozdravio je ravnatelj Želimir Vujić, čestitao im na svemu što su postigli u ovom polugodištu i zaželio svima sretan Božić.


                                       Katarina Halauk, 1. a

 

Za one koji žele znati nešto više...
...Valentina Bartolčić, učenica  4. e, razgovarala je s publikom i izvođačima o njihovim dojmovima o predstavi.

Kako vam se svidjela priredba?

Mislim da je priredba odlična i žao mi je što nije još više učenika došlo pogledati ju i podržati naše gimnazijalce koji su u nju uložili vrlo mnogo truda. Izvođači su stvarno odlični i nadam se da će biti još mnogo ovakvih događanja u školi.                        

djevojke iz publike

Kako su se učenici koji su sudjelovali u programu pripremali za današnju izvedbu?

Za priredbu smo se pripremali oko dva mjeseca. Probe smo imali pretežno subotama, a tijekom tjedna navečer nakon nastave. Ovoga tjedna smo svakodnevno uvježbavali program i znali smo čitavo poslijepodne provesti na probi. Naporno smo radili do zadnjeg trenutka.                                         

Tena Lusavec

Možete li mi reći kako su tekle pripreme za nastup i tko je osmislio program?

Počelo je zapravo vrlo kaotično. Prvenstveno je bend imao želju svirati temu iz Muppeta, a onda je krenulo poput lavine sa svim ostalim točkama iz Muppet showa. Dramskoj grupi zadali smo težak zadatak: trebali su svoj scenarij prilagoditi repertoaru benda. Ponosna sam što su tako vješto uklopili i prilagodili svoj dijalog pjesmama koje izvodi Big band.                                      

profesorica Vesna Krgović

 

Izvannastavne aktivnosti

Kontakt

Tajništvo: 043.241.578    
043.220.946    
Psiholog i pedagog: 043.221.310    
Zbornica: 043.220.945    
Ravnatelj: 043.241.088                
Fax:     043.220.946

Email: ured@gimnazija-bjelovar.skole.hr