Bjelovarski IZOPYROSI osvojili nagradu publike

E-mail Ispis PDF

Bjelovarski IZOPYROSI osvojili nagradu publike!

           Naizgled običan prosinački školski dan za deseteročlani tim kemičara iz Gimnazije Bjelovar i njihovu mentoricu, profesoricu Ankicu Fusić, bio je mnogo više od toga. Naime, deset gimnazijalaca je zajedno s mentoricom sudjelovalo u međunarodnom znanstvenom natjecanju ChainReaction/Lančana reakcija. Natjecala su se 22 tima iz 18 škola, a nagrade su dodijeljene u dvije kategorije: nagrada publike i nagrada stručnog žirija. 
      Bjelovarski Izopyrosi su svojom vatrenom lančanom reakcijom, čije je stvaranje iziskivalo mnogo truda i kreativnosti, osvojili glasačku publiku. Iako je natjecanje bilo neizvjesno do zadnjih minuta, bjelovarski su gimnazijalci prikupili više od deset tisuća glasova te su se u dvoboju sa zagrebačkom V. gimnazijom izborili za prvo mjesto.  Stoga im je 9. prosinca 2013. godine gospodin Miroslav Brnjak, predstavnik tvrtke BASF Croatia, na prigodnom domjenku organiziranom u gimnazijskom kemijskom kabinetu uručio zaslužene nagrade.  Nagradu žirija osvojio je odličan uradak ekipe SamO PoLaKO iz čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog.
Lančanu reakciju bjelovarskih gimnazijalaca, ali i drugih ekipa, možete pogledati na stranici http://www.chemgeneration.com/hr/chainreaction/video-galerija-i-pobjednik-natjecanja.html.


         Domjenak je prošao u dobrom raspoloženju uz mnogo smijeha i zabave, a prigodnu atmosferu svojim je đacima priredila njihova mentorica koja ih je za njihovo zalaganje i promicanje znanosti nagradila „vatrenom“ tortom i kolačima. 
       Ekipa Izopyrosa ovim putem zahvaljuje na podršci mentorici Ankici Fusić koja ih je poticala i vodila, ravnatelju Gimnazije Bjelovar Želimiru Vujiću i Nastavničkom vijeću škole, svim učenicima Gimnazije Bjelovar koji su ih podržali u ovom projektu, svim sugrađanima i  glasačima te svima onima koji su na razne načine pomogli u ostvarenju ovoga projekta. HVALA VAM svima na podršci jer bez vas i vaših glasova ne bismo mogli pobijediti!

                                                             Rafaela Bartulović, 2. e, Ines Kladušić, 2. e i Tomislav Piršljin, 3. c

Izvannastavne aktivnosti

Kontakt

Tajništvo: 043.241.578    
043.220.946    
Psiholog i pedagog: 043.221.310    
Zbornica: 043.220.945    
Ravnatelj: 043.241.088                
Fax:     043.220.946

Email: ured@gimnazija-bjelovar.skole.hr