Međunarodno natjecanje Unite the Nations

E-mail Ispis PDF


IMG 20171208 095613

8. prosinca 2017. u našoj školi je po prvi puta održano natjecanje Unite the Nations u sklopu međunarodnog projekta Time Project (www.timeproject.org). Sudjelovalo je 27 učenika 2.d, 3.b i 4.d razreda koji su našu školu svojim rezultatom postavili u top 10 najbolje riješenih testova u cijelom svijetu, na 8. mjesto!
Time Project je inicijativa koja se provodi već više od 20 godina i obuhvaća niz aktivnosti u koje su uključene škole iz cijelog svijeta. Učenici se tijekom projektnog dana u studenom ili prosincu uključuju u videokonferencije, prezentacije, diskusije, debate i kviz, ovisno o svom interesu. Ove godine se u projekt uključilo 45 škola dok je u kvizu sudjelovala 31 škola iz Kanade, Hrvatske, Turske, Poljske, Taiwana, Indije, Italije, Češke, Rusije, Kolumbije i Rumunjske.
Natjecanje se sastojalo u pronalaženju odgovora na 250 pitanja iz geografije, povijesti, kulture i umjetnosti, sporta, politike i zabave koja su sastavljali učenici uključenih škola s ciljem upoznavanja sudionika kviza s kulturom svoje zemlje. Učenici nisu morali znati odgovore već ih je bilo potrebno uspješno pronaći, bilo na internetu, knjižnici ili konzultiranjem s osobom koja možda zna odgovor. Rok za slanje odgovora iznosio je 24 sata od trenutka objave pitanja. Našim učenicima je trebalo 150 minuta za više nego uspješno rješavanje cijelog testa.
Natjecanje je organizirala i provela profesorica Mihaela Kelava u suradnji s knjižničarkom Biljanom Barišić Mudri a u pomoć učenicima su priskočile i profesorice Mirjana Trogrlić Laslo i Melita Štimac.

IMG 20171208 092004

Izvannastavne aktivnosti