Čovjek kao Arsen

E-mail Ispis PDF

Glazbeno-poetskim recitalom Čovjek kao Arsen, održanim u kupoli  škole, naši su učenici odali počast jednom od najznačajnijih hrvatskih glazbenika.
Arsen Dedić rođen je u Šibeniku 28. srpnja 1938, a umro je, nakon duge i teške bolesti, u Zagrebu 17. kolovoza 2015. Smatra se utemeljiteljem  hrvatske šansone, a poznajemo ga kao pjesnika i glazbenika (skladatelja, interpreta, pjesnika, producenta, dirigenta i svirača). Svojim je djelovanjem bilježio posljednje stoljeće hrvatske glazbene i umjetničke scene.
    Zahvaljujući našoj vrijednoj knjižničarki Zdenki Venus Miklić, prof., nastavnici Glazbene umjetnosti Vesni Krgović, prof. , nastavnici Hrvatskoga jezika Marini Šramek, prof. i učenicima naše škole, u kupoli smo tijekom dva školska sata upoznali stvaralaštvo Arsena Dedića, riječju, glazbom i fotografijom.
Učenici su krasnoslovili i pjevali najveće Arsenove hitove, a neki od njih djelo su i našega sugrađanina Željka Sabola. Imali smo priliku čuti sljedeće Arsenove pjesme: Amigo u izvedbi Jurice Bajevića, Čovjek kao ja krasnolovila je Magdalena Rajić, a Ljeto s Irenom Lucija Pranjić. Učenik Miran Topljak recitirao je pjesmu Moderato cantabile, a Josip Krasnić Čistim svoj život. Zatim je uslijedio glazbeni predah, Lucija Pranjić i Ivona Galkowski otpjevale su Ono sve što znaš o meni, Magdalena Rajić recitirala je pjesmu Otkako te ne volim, a Jurica nam je otpjevao Djevojku za jedan dan.  Učenica Dorothy Šimotić krasnoslovila je pjesmu Tebi je lako, a Sara Ester Gredelj i Bruno Bišćan izveli su pjesmu Pijanista. Ela Nalevka krasnoslovila je pjesmu  Sanjam te,  a Miran Topljak Tvoje tijelo, moja kuća. Nakon toga su Ella Svalina i Rafaela Kalfić otpjevale pjesmu Zagrli me, Lucija Pranjić recitirala je pjesmu Kako si?, a Josip Krasnić Kuću pored mora. Laura Miletić otpjevala je Hvala ti živote, a zatim je Mgdalena Rajić recitirala pjesmu Loše vino, Doroty Šimotić pjsemu Odabrat ćeš, Ela Nalevka Takvim sjajem može sjati i Josip Krasnić Tvoje nježne godine.
Pjesmom Pamtim samo sretne dane, koju su otpjevale Lucija Pranjić i Ivona Galkowski, oprostili smo se od Arsena, a za kraj smo svi zajedno pjevali Arsenov evergreen kad bi svi ljudi na svijetu.
    Punih srca napustili smo kupolu i nadamo se da će i ostali učenici, ali i naši sugrađani, imati prilike čuti i vidjeti što su pripremili naši učenici i njihove nastavnice.

Izvannastavne aktivnosti

Kontakt

Tajništvo: 043.241.578    
043.220.946    
Psiholog i pedagog: 043.221.310    
Zbornica: 043.220.945    
Ravnatelj: 043.241.088                
Fax:     043.220.946

Email: ured@gimnazija-bjelovar.skole.hr